Vi bestämde oss för att kicka igång 2022 med nyfikenhet. Då våra kunder använder vår lösning året runt, vissa till och med dygnet runt, ville vi dra fördel av den enorma mängd data som LUPNUMBER faktiskt hanterar och lagrar. Och vad skulle kunna vara mer spännande än att lära sig mer om karaktärsdragen bland våra kunders anläggningar och lastbilschaufförerna som besöker dessa anläggningar? För att komma igång tittade vi på mer än 120 000 incheckningar och 3 000 utcheckningar (alla kunder har inte utcheckning). Så, vad lärde vi oss?

  1. Kommunikation – även om polska är det dominerande främmande språket i Sverige bland lastbilschaufförer, så finns det en betydande bredd i språk som behövs för en säker och effektivt lastning eller lossning. Dessa språkbehov måste tillgodoses för att hantera de risker och utmaningar som kommer från bristande kommunikation.

2. Ankomster – anläggningstrafiken är förutsägbar, och förutsatt att ni inte lastar eller lossar varor 7 dagar i veckan 24 timmar om dygnet så är chansen stor att ni skulle klara er med lägre bemanning under på fredagar och vardagar efter klockan 14.

3. Tider för lastning och lossning – det genomsnittliga besöket en lastbilschaufför gör är 90 minuter i väntan på lastning eller lossning av gods, och om föraren har riktig otur så kan vistelsen sträcka sig så länge som 3 timmar. Och tänk på att detta är först efter att incheckningen har gjorts, timmar tillbringade på en parkeringsplats utanför din anläggning är inte inräknade…

Vill du veta mer om vad du kan lära dig från din anläggningsdata? Ta kontakt och låt oss utforska tillsammans!