Olycksdrabbade anläggningar är fortfarande ett stort problem

Enligt Arbetsmiljöverket var transport- och magasineringssektorn ansvarig för 22% av alla dödsolyckor som skedde i samband med arbetet under 2019, endast byggbranschen var hårdare drabbad. Generellt finns en tendens att färre mister livet i arbetsolyckor, men dessvärre gäller detta inte transportbranschen som mellan 2017 och 2018 till och med fick erfara en nästan 90-procentig ökning av dödsolyckor. Det finns såklart många faktorer som kan föranleda en dödsolycka, men två som lyfts fram är stress och dålig utbildning.

Utöver de förödande dödsolyckorna, kan vi vidare konstatera att branschen även ligger i toppen på listan över totalt antal arbetsplatsolyckor under 2019 med nära 3000 olyckor inom landtransport och magasinering. Vi vet också att över hälften av alla olyckor sker när lastbilen är parkerad, ofta i samband med lastning och lossning på anläggningar där industriföretagen är ansvariga för arbetsmiljön.

Vi på LUP Technologies är övertygade om att en stor andel av dessa olyckor sker i onödan och går att förhindra med hjälp av bättre kommunikation och vi tar det på största allvar att tillsammans med våra kunder skapa säkrare och mindre olycksdrabbade arbetsplatser.